dimecres, 22 de desembre del 2010

I Travessa d’estiu Classe Estel: Calella – Blanes – Calella (Juliol 2009)

Aquest diumenge 19 de juliol s’ha celebrat la I travessa de la classe de vela lleugera Estel. Es tractava de realitzar una prova de vela lleugera amb característiques totalment diferents de les habituals, on es poguessin combinar les característiques pròpies de les regates de vela lleugera amb las d’una travessa. El recorregut triat va ser el següent: Sortida al CN Calella , arribada a la platgeta del port de Blanes tornant un altre cop cap al CN Calella. Tant l’anada com la tornada es va dividir en 3 proves (sense entrada a terra), de manera que boies davant Santa Sussana, Malgrat i el propi port de Blanes delimitaven les arribades.

Aquesta modalitat de competició facilitava que la flota s’anés reagrupant de manera que tant l’espectacularitat de cara al seu seguiment com la seguretat augmentava molt.

Les condicions de vent van ser excel·lents, començant l’anada amb un S d’entre 8 i 10 nusos que va permetre arribar a Blanes amb poc menys de dues hores. Un cop a Blanes es va realitzar un avituallament en un període de temps d’uns 20 minuts, tornant cap a Calella amb un vent de SW ja una mica més fort (d’entre 11 i 14 nusos) que va obligar a fer una cenyida llarguíssima d’unes tres hores i mitja. La sortida era a les 12.30 hores i l’arribada va ser a les 17.15. Per tant, una prova força dura combinant resistència i aventura però amb tots els ingredients propis de les regates de la vela lleugera .

En total, el nombre de vaixells participants va ser de dotze, lo que indica una molt bona participació. El primer classificat va ser Gerard Fortea (C.N. Masnou) que va guanyar a les sis proves, seguit de Toni Arcas (C.N. Balis ) ,Cristina Ripoll (C.N.Calella), Victor Alvarez (C.N.Masnou) i Jordi Esquerdo (C.N.Balis).

Era també una prova per tancar la temporada d’Estel, amb l’intenció d’organitzar una trobada de regatistes de la classe que combinés els aspectes esportius però també i ,sobretot, els lúdics. La satisfacció final dels participants va ser probablement el millor premi que ens vàrem dur tots i la sensació de que es tracta d’una classe que es pot revifar si realment s’hi posen ganes. Pensem que és molt important tenir una classe més popular, que permeti l’entrada a la vela de tots aquells que estimin aquest esport sense les exigències d’altres classes amb competicions de més nivell.

Donar les gràcies a tots als que han posat els medis per a l’organització, i especialment a la flota Estel per la il·lusió en participar en les activitats de la classe, a l’Eladi Delgado pels medis de seguretat i al C.N. Calella per les facilitats donades per dur a terme la prova. També aprofitem per donar les gràcies a la Federació Catalana per les facilitats que s’han donat aquest hivern pels entrenaments al Port Fòrim que d’una manera col·lateral han facilitat que es vagi revifant la classe..

Classificació final i participants: : (6 proves amb 1 descarte)


PosicióNom (Club)Puntuació
1.Gerard Fortea (C.N. Masnou)5 punts
2.Toni Arcas (C.N. Balis)14 punts
3.Cristina Ripoll (C.N.Calella)18 punts
4.Victor Alvarez (C.N.Masnou)18 punts
5.Jordi Esquerdo (C.N.Balis)21 punts
6.Pol Ruiz (C.N.Balis)24 punts
7.Ramon Bel31 punts
8.Mateu (C.N.Balis)42 punts
9.Eladi Delgado (C.N.Calella)45 punts
10.Jordi Gené (C.N.Cabrera)50 punts
11.David (C.N.Calella)50 punts
12.Ricard Faura54 punts

Enhorabona a tots!

Redactor: Toni Arcas

La flota

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada